Muziek is de taal van het hart

Folk
Betty Borstlap zingt in de vooraanstaande folkgroep Unicorn; een Keltische band die zich bezig houd met folk uit Ierland, Engeland, Schotland, en the US (Bleugrass) en af en toe een uitstapje maakt naar de Jiddische muziek. Ze spelen prachtige, melancholieke ballades al dan niet meerstemmig en ook opzwepende dansmuziek. Unicorn heeft een authentieke 'folk-sound'.
De band treedt veel op door het hele land, en regelmatig over de grens; ze bestaat al 18 jaar, in wisselende bezetting. Het repertoire is rijk en gevarieerd gespeeld door getalenteerde muzikanten: het beste uit de folk.


Luister naar
'Fields of Gold'

'What will we do'


Klassiek
Betty Borstlap is een gepassioneerde, klasieke zangeres en zingt ieder jaar het Stabat Mater van Pergolesi. Daarnaast staan o.a. Frauenlieben und Leben van Schumann en Arriana a Naxos van Haydn op haar repertoire.

Wereldmuziek
Betty Bortslap is jarenlang actief geweest in de wereldmuziek. Voor de organisatie Musicians without Borders met de groep Lè Lè Mam heeft ze veel gezongen in het binnen en buitenland, waarmee er regelmatig werk verricht is in ex-oorlogsgebieden, o.a. Bosnie, met muziek als middel tot verzoening en heling.


Daarnaast zong Betty in Ermozura (wat schoonheid in het Jiddisch betekent), een kleine a-capella groep die zong voor langdurig zieken en stervenden. Het stervensproces kan worden ondersteund door de kracht van muziek. De zieke voelt zich getroost en gekoesterd door de diepe bron van de stem en de schoonheid van de melodie.